Wie zijn we?

Social Force is een high end trainings- en adviesbureau dat actief is in het sociaal domein, de incasso en de zorg. We werken het liefst aan ingewikkelde vraagstukken waarbij we zoveel mogelijk wetenschappelijke inzichten vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Nadja Jungmann

Nadja Jungmann is adviseur en eigenaar van Social Force en lector Schulden en incasso aan de Hogeschool Utrecht. In de afgelopen jaren bouwde ze Social Force uit tot een begrip in het sociaal domein en de wereld van de schuldhulpverlening. Ze trainde honderden professionals werkzaam in de schuldhulpverlening, wijkteams, re-integratie en bij schuldeisers zoals banken, zorgverzekeraars, waterschappen en deurwaarders. Daarnaast voert zij ook regelmatig advies- en onderzoeksopdrachten uit voor ministeries, gemeenten, rekenkamers en uitvoerende organisaties zoals kredietbanken, sociale diensten en instellingen voor maatschappelijk werk. Nadja is in Nederland een autoriteit op het gebied van de schuldenproblematiek bij huishoudens blijkend uit de vele projecten die zij op dit terrein heeft uitgevoerd, de vele congressen waar ze spreekt, haar regelmatige optreden in de media en de circa 60 publicaties die zij over dit onderwerp heeft geschreven. Nadja voerde onder meer de onderzoeken uit die leidden tot de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening en tot het kabinetsbesluit afgelopen voorjaar om een landelijk beslagregister in te stellen. In 2009 won zij de ROA impactprijs. In februari 2017 kreeg zij uit handen van minister Bussemaker de prijs voor lector van het jaar.

Marc Anderson

Marc Anderson is hoofdtrainer bij Social Force en daarnaast docent aan de Hogeschool Utrecht. Marc geeft trainingen aan onder meer incassomedewerkers, jobcoaches, wijkteamprofessionals en schuldhulpverleners. De vraag hoe professionals nieuw aangeleerde vaardigheden tot een routine kunnen maken is een belangrijk thema in zijn werk.  Deelnemers aan de trainingen waarderen Marc niet alleen vanwege zijn inhoudelijke kennis maar nadrukkelijk ook om de interesse die hij bij elke groep heeft om de deelnemers echt te leren kennen en hen verder te helpen met de professionele vraagstukken waar zij mee zitten.

Peter Wesdorp

Peter Wesdorp is als zelfstandige vanuit What Works verbonden aan Social Force. De vraag ‘wat werkt, voor wie, om welke redenen?’ is een leidend thema in zijn werk. Binnen Social Force is hij met name verantwoordelijk voor de vertaling van de wetenschappelijke inzichten over gedragsverandering naar uitvoering via trainingen. Peter werkt momenteel aan de inrichting van een e-learning om professionals die getraind zijn in staat te stellen om na de training actief te blijven oefenen. Ook begeleidt hij meerdere organisaties bij het realiseren van stress-sensitieve dienstverlening. Hij publiceert regelmatig over ontwikkelingen in het sociaal domein en de incasso. Ook spreekt hij geregeld op congressen.

Jorien van Heugten

Jorien van Heugten is hoofdtrainer bij Social Force. Ze startte haar carrière binnen het sociaal domein en in vijf jaar heeft zij bij verschillende gemeenten als klantmanager en trainer van bijstandsgerechtigden gewerkt. Haar praktijkervaring zorgt ervoor dat ze weet waar professionals tegenaan kunnen lopen in hun dienstverlening, waardoor zij hen concrete en praktische handvatten kan bieden. Ze ontlokt enthousiasme bij professionals om hiermee te oefenen. Daarnaast volgde Jorien een coachopleiding. De tools die zij daar heeft geleerd, neemt zij mee in haar dagelijkse werk als trainer bij Social Force. Jorien is graag een verbindende factor en vindt het belangrijk dat er een veilige sfeer wordt gecreëerd in een groep. Hier zorgt zij voor door haar vertrouwelijkheid en spontaniteit.

Joris de Heer

Maak kennis met Joris, onze ervaren trainer in suicidepreventie binnen het sociaal domein. Met een diepgaande kennis over de impact van stress op mensen en een achtergrond als psycholoog, creëert Joris een veilige en stimulerende leeromgeving waarin hij ontspanning en diepgang om effectief te leren combineert. Zijn trainingen bieden waardevolle inzichten en praktische tools voor het vinden van aansluiting, juist wanneer de emoties oplopen. Of je nu nieuw bent in het vakgebied of al enige ervaring hebt, Joris biedt een veilige en stimulerende leeromgeving waarin je je vaardigheden kunt versterken. Kies voor een training die niet alleen serieuze onderwerpen behandelt, maar ook een veilige omgeving creëert waarin leren en humor samenkomen.